Новини

23 март 2015

"БМВ Клуб България" стартира едномарков пистов шампионат

Целта на шампионата е да обедини още повече феновете на марката в България, да им предостави възможност да опознаят,тестват и развият способностите на автомобила си както и личните си пилотски умения, което респективно да  допринесе за по-безопасното и отговорно шофиране на пътя и възможността за реакция в различни метеорологични условия.

BMW Cup  е състезание, което се провежда с автомобили на асфалтирано трасе с цел постигане на най-доброто време за една обиколка. През 2015 година то ще се проведе в 3 кръга по 2 дена на писта „Дракон” с.Калояново. Стартът на сезона ще е на 1ви и 2ри май.

В състезанието могат да участват серийни и автомобили без ограничение на модел и година на производство, автомобили с всякакви модификации по тях, както и такива с изцяло или частично тръбна конструкция. Автомобилите се разделят на три групи, според модификациите по тях, а всяка група се разделя на класове според кубатурата на двигателите монтирани в автомобилите, както следва:

  •     Група „Стрийт“:

      o до 2000куб. см включително - клас S1

      o от 2001куб. см до 2 800 куб. см включително - клас S2

      o над 2 800 куб. см - клас S3

  •     Група „Модифицирани“:

      o до 2000куб. см включително – клас М1

      o от 2001куб. см до 2 800 куб. см включително – клас М2

      o над 2 800 куб. см – клас М3

   Желаещите да участват трябва да попълнят и подадат заявка за участие и декларация Заявките за участие се подават до имейл driving@bmwpower-bg.net в срок, както и на място на самата писта.


 

Източник: BmwPower-BG.net