Новини

15 февруари 2016

430 к.с. за малкото BMW 2-Series

Версията M235i вече превъзхожда върховото М2

Ако BMW M235i е недостатъчно атрактивно за вас, тунинг компанията Manhart предлага решение. Това е пакет с името Manhart MH2 400, който предоставя както по-агресивна визия, така и по-висока мощност.

Доработката е предназначена за модификацията M235i, чийто 3,0-литров мотор е настроен да генерира внушителните 430 к.с. (592 Нм). Това е не само с повече от 100 к.с. над стандартния показател, но и надминава мощността на върховата в семейство 2-Series модификация - М2, имаща 370 к.с.

От Manhart не разкриват информация за динамичните показатели на техния автомобил, но е твърде вероятно ускорението 0-100 км/час да слезе под 4 секунди. Максималната скорост доближава 300 км/час, което си е впечатляващо за автомобил с подобни размери.

Увеличените динамични възможности са подплатени и със съответстващ външен вид. Оптичният бодикит на Manhart е агресивен и уголемява външните габарити на модела. Виждат се вентилирани предни и задни калници, статичен заден спойлер, нова предна броня, различни джанти и др.

Тунерите са поставили също така напълно ново окачване, специално създадена изпускателна система и състезателни седалки Recaro Pole Position.

 
Източник: Automedia