Новини

22 април 2016

AC Schnitzer излезе с тунинг за BMW i8

Моделът бе демонстриран в шоурум в Абу Даби.
Доработено от AC Schnitzer BMW i8 бе демонстрирано в шоурум в Абу Даби, съобщава изданието Carscoops, което разпространи и снимки от събитието.

Автомобилът е оборудван с пълния пакет на AC Schnitzer, като се твърди, че това един от най-мащабно тунингованите екземпляри на i8. Автомобилът е снабден с преден сплитър, странични прагове, джанти AC Schnitzer с размер 21 инча и голям заден спойлер, който е статичен.

Промени по задвижването на BMW i8 не са правени. Дори в серийния си вариант обаче хибридният агрегат е повече от впечатляващ. Той съчетава бензинов и електрически двигатели, като батериите могат да бъдат заредени и в електрическата мрежа.

Бензиновият двигател има само три цилиндъра и обем от едва 1,5 литра, но доставя внушителните 231 к.с. и 320 Нм. Заедно с електромотора общата мощност на системата достига 362 к.с., а въртящият момент - 570 Нм. Това е достатъчно за спринт от място до 100 км/час в рамките на 4,4 секунди. В същото време средното потребление на гориво е само 2.5 л./100 км.

Снимки: Carscoops

Източник: Automedia