Новини

9 януари 2018

Alpina показа уникално B4 S Bi-Turbo

Елегантното спортна кола е алтернатива на BMW M4 Coupe

Вие сте фен на BMW и на неговите M-модели? И много ви харесва двувратката BMW M4 Coupe, но искате да притежавате нещо по-ексклузивно? В такъв случай обърнете внимание на една елегантна алтернатива на този модел - купето Alpina B4 S Bi-Turbo.

Снимки на модернизираната машина бяха публикувани от дилъра BMW Abu Dhabi Motors, което използва купето за експонат на различни изложения по света. То представлява модернизирана версия на стандартното M4 Coupe, като мощността на 3,0-литровия мотор с 6 цилиндъра е увеличена до 440 к.с. и 660 Нм. Това е с 9 к.с. и 56 Нм повече от стандартния модел. 

Уникалното купе е боядисано в специален бял цвят Alpine White. В Alpina се преработили аеродинамиката на автомобила, като са поставили нов преден сплитер, странични престилки и спойлер на багажника. За колата са направени уникални джанти, под които се крият сини дискове на спирачната система.

Автомобилът е получил отличителните знаци на компанията Alpina, а също така и спортно окачване, изпускателна система Akrapovic и модернизирана 8-степенна автоматична скоростна кутия със специална технологии Alpina Switch-Tronic. 

В салона на купето има скъпа кожа и елементи от карбон. Като цяло интериорът е направен в най-добрите традициите на марката, като съчетава елегантност и спорт.

За съжаление, засега от BMW Abu Dhabi Motors не съобщават каква ще бъде цената на Alpina B4 S Bi-Turbo. Знае се само, че автомобилът вече е купен, но новият му собственик се е съгласил той да бъде използван като изложбен експонат.

Снимки: BMW Abu Dhabi Motors

Източник: Automedia.bg