Новини

25 юни 2018

Американци създадоха най-мощното BMW M4

Mamba GT3 има провокативен дизайн и 750 конски сили

Американското тунинг ателие Hoffy Automobile създаде най-мощната версия на BMW M4, която получи 750 конски сили и названието Mamba GT3. Проектът беше анонсиран още преди три години, но тогава от ателието показаха само рендъри на автомобила. 

Дизайнът на Mamba GT3 е развит в посока аеродинамиката на колите от пистовия шампионат DTM и GT машините от световния шампионат за издръжливост в клас GTE. 

По-голямата част от новите панели на каросерията са изработени от подсилен карбон. А списъкът с промени не е никак малък: нови брони, дифузьор под задната броня, ново крило, фарове от състезателен автомобил, страничните огледала са от въглеродни сплави и т.н, като списъкът се завършва от новите 21-инчови лети джанти. 

Салонът е тапициран с алкантара, появяват се спортни седалки и аудиосистема, изработена по поръчка. В Hoffy Automobile са увеличили мощността на 3-литровия 6-цилиндров турбо мотор на 750 конски сили, което е с 250 повече от най-мощната модификация на М4 – лимитираната GTS. 

Другите промени по Mamba GT3 включват модифицирана роботизирана трансмисия, ново окачване и състезателна ауспухова система Eisenmann GT Pro Race.

 

Източник: Automedia.bg