Новини

16 ноември 2015

Англичани разкриха новия екомобил на BMW

Според информацията машината вече е патентована в съответното бюро в Шанхай (Китай), като нейните особености са използването на армиран карбон в каросерията и ниският коефициент на челно съпротивление. Теглото на автомобила ще бъде само 1150 кг., което е със 135 кг. по-малко от това на BMW i3.

Що се касае до аеродинамиката – коефициентът на съпротивление ще е едва 0,18, което е с 0,1 по-ниско от този при Volkswagen XL1. Именно този модел е сочен като основен конкурент на машината на баварците. За разлика от XL1 обаче екоавтомобилът на BMW ще предлага пълноценен багажник с обем 350 литра.

Моделът на BMW ще представлява хибрид с възможност за зареждане от електропреносната мрежа, в чиято основа ще бъде поставен 1,0-литров турбо двигател с 2 цилиндъра. Електромоторът ще бъде разположен под пода на багажника, като той ще бъде свързан с иновативни батерии.

Подробности за тях не се разкриват, но се твърди, че те са по-мощни от стандартните и съответно увеличават прехода на колата с едно зареждане. Предвижда се моделът да ускорява от 0 до 100 км/ч за 7 секунди и да развива максимална скорост от 200 км/ч. Нивата на вредни емисии СО2 пък ще бъдат под 10 гр/км.

 

Източник: Automedia