Новини

8 декември 2015

Бъдещото BMW Z5 ще струва 35 000 евро

Премиерата на автомобила е насрочена за 2017 г.

Нови подробности за съвместния проект на Toyota и BMW за направата на спортни автомобили публикува германското издание AutoBild, което се позовава на свои източници.

Очакванията са на пазара да излязат два модела на обща платформа, но с различни двигатели. Германският – BMW Z5, ще бъде с хибридно задвижване, като в основата на агрегата ще бъде 2,0-литров бензинов мотор с 4 цилиндъра. Моделът ще бъде готов през 2017 г., като е известна дори цената му – 35 000 евро, твърди изданието.

Ясни са и някои от габаритите на германския автомобил – дължина от 4500 мм и височина 1340 мм. Разстоянието между двете оси няма да надминава 2500 мм. Каросерията на Z5 ще бъде направена предимно от въглеродни нишки. Същият подход BMW използва и при екомоделите си i3 и i8.

В съвместния проект с Toyota инженерите на BMW отговарят за интериора и екстериора на автомобила, който ще бъде в стила на концепта ConnectedDrive Vision. За японските експерти остава техническото оборудване на двете возила. Очаква се Toyota да предложи своето под марката Lexus, но не е изключено машината да се превърне в приемник на модела Supra.

 

Източник: Automedia