Новини

9 февруари 2016

Бърза и луксозна: новата Alpina B7 xDrive

Немският автомобилен гигант BMW официално разпространи информация за най-бързата Серия 7, създавана някога.
Това е новото поколение Alpina B7 xDrive

Третото поколение на най-спортната „седмица” най-сетне ще дебютира официално по време на идния автосалон в Женева в началото на март. Аеродинамичният пакет е базиран на стандартния модел, както виждате, а не на спортния пакет M Sport, както винаги. Доминира с предно крило, прагове, предна и задна брони, дифузьор, внушителни накрайници на изпускателната система, заден спойлер. Визията се допълва от уникалните 20-цолови джанти Alpina Classic с гуми Michelin Pilot Super Sport.

Заводските спирачки са заменени с нови високотехнологични със сини спирачни апарати. Към момента новата Alpina B7 xDrive ще бъде предлагана в ексклузивните цветове за екстериора – син и зелен металик.

Що се отнася за интериора, станал е още по-луксозен и спортен, благодарение на фината кожа Напа по седалките, спортният волан, зелените контрастни шевове, избор от пиано лак или дървени апликации Myrtle Luxury Wood.

Мощността? За задвижването отговаря най-мощния към момента двигател в гамата с работен обем 4,4-литра бензинов V8 би-турбо, който при Alpina B7 xDrive генерира 600 к.с. Комбиниран е с тежко модифицирана 8-степенна автоматична трансмисия и двойно предаване на колелата. За да ускори от 0 до 100 км/ч са й нужни 3,6 секунди, преди да развие максималните 310 км/ч.

 

Източник: Tuning.bg