Новини

8 март 2015

BMW 1-Series получи нов двигател

 Промените са засегнали формата на фаровете, на решетката на радиатора, както и на предната и на задната брони. Като опция за модела се предлагат завиващи LED-светлини срещу мъгла, като светодиоди са получили и основните фарове.

В интериора новостите са най-вече в по-високото качество на материалите, а системата iDrive вече ще се предлага и в базовото оборудване на модела. За нея също така ще бъдат достъпни радио BMW Professional с климатик, както и датчици за дъжд.

Гамата двигатели е разширена, като сред тях вече влиза 1.5-литров бензинов агрегат с мощност 109 к.с.

Останалите мотори за 4-цилиндрови 1.6-литров (136 к.с.) и 2.0-литров (218 к.с.). Моделът може да се поръча и с турбо-дизели – 2.0 литра (150 и 190 к.с.), както и във версия M135i, която разчита на 6-цилиндров бензинов турбо-агрегат, развиващ 326 к.с.

Както и преди, скоростните кутии са 6-степенна механична и 8-степенен автомат ZDF. За някои модификации се предлага системата за задвижване на 4-те колела xDrive.

Сред новите опции са адаптивен круз-контрол с функция Stop&Go и подобрена система за автоматично паркиране, която предлага и възможност за перпендикулярно наместване на автомобила.

 

Източник: Automedia