Новини

27 юли 2015

BMW 320d ED със спортна версия

Моделът ще включва 17-инчови джанти от лека сплав, спортни седалки и цялостен спортен стил. Новото BMW ще е и сравнително „зелено“ с въглеродни емисии от 103г/км. Очаква се да има модели както с ръчно управление, така и с автоматично като от ръчните се очакват малко по-високи параметри за излъчване на въглеродни емисии. Предполага се, че няма да има промени в окачването, а по-скоро в ускорението и чувствителността на волана с цел за по-спортно изживяване на шофирането.

Освен по-големите гуми и черни ауспуси,  спортните добавки в интериора включват и спортен кожен волан, обшит с контрастиращ червен шев.

До момента BMW предлага само един „ефикасна динамика“ модел в Серия 3, който е конструиран предимно с идеята за спестяване на гориво. За сега от компаниятане планират да пускат подобен модел в Серия 5, но ако 320d ED се окаже хит на пазара няма как да не бъде последван и от вариант в серията от по-висок клас.

В момента всеки един нов автомобил BMW получава сателитен навигатор, цифрово радио (DAB) и новатаe Call функция за безопасност. Самата eCall система представлява устройство, което анализира дали автомобилът е претърпял инцидент и в случай на такъв автоматично набира телефон за спешни случаи – 112.

Стартовата цена на новото спортно 320d ED се очаква да е между 80 000 и 87 000 лева.

 

 Източник: BmwPower-BG.net