Новини

7 януари 2016

BMW 5-Series ще получи две хибридни версии

Мощността им ще бъде 280 и 326 к.с.

BMW подготвя две хибридни версии за следващото поколение на модела си 5-Series. Това съобщава изданието BMW Blog, което се позовава на свои източници.

И двете модификации ще използват силовия агрегат на модела 330е, но неговата мощност ще бъде увеличена. Моторът ще позволи и на двата хибрида да не отстъпват както по динамика, така и по управляемост на по-малката 3-Series, сочи информацията.

Версията BMW 530e ще получи 4-цилиндров турбо двигател, работещ в комбинация с електромотор, захранван от комплект литиево-йонни батерии. Общата мощност на агрегата ще достигне 280 к.с., а само на електричество този автомобил ще изминава около 35 км при скорост до 120 км/ч.

В базовия си вариант бъдещото 530e ще се предлага само със задно предаване, но топ версията ще разчита и на система за задвижване на четирите колела.

По-мощната модификация 540e ще разчита на модернизиран турбо мотор TwinPower turbo с 4 цилиндъра, система VANOS, система за газоразпределение VALVETRONIC и система за впръскване на горивото под високо налягане High Precision Injection.

Самостоятелно този двигател развива 258 к.с., но с помощта на електромотора с водно охлаждане общата мощност на агрегата достига 326 к.с. Само на електричество вариантът 540e ще може да изминава 30 км.

И двата варианта ще получат 9-степенна автоматична трансмисия, а блокът с акумулаторите ще бъде поставен под задните седалки.

Новата генерация на 5-Series ще бъде показана на автосалона в Париж през септември, а двата хибрида ще се появят малко след това.Снимка: Worldcarfans

Източник: Automedia