Новини

18 март 2016

BMW дава на i3 още по-голям пробег

По всяка вероятност, преди края на годината ще станем свидетели на появата на две нови версии на уникалното за автомобилната индустрия i3 на BMW. В момента, автомобилът се предлага в две основни версии- електрическа и такава с удължен пробег, като първата от тях обещава автономен пробег от около 150 километра, а при втората, благодарение на вторичния малолитражен двигател с вътрешно горене, е около 300 километра.

Според информация на www.bmwblog.com обаче, през втората половина на годината, ще станем свидетели на обновяване на BMW i3, което ще се отличава с минимални дизайн промени, но със сериозни технологични предимства, които ще доведат до въвеждането на още две модификации на модела.

Основната новост и при двете нови версии ще бъде въвеждането на батерия с по-голям капацитет, която ще гарантира свободен пробег в чист електрически режим от около 200 километра.

В края на миналата година и две след лансирането на i3 на пазара, BMW разпространи няколко интересни факта, свързани с пазарното представяне на своя модел.

В глобален мащаб, всеки 10-ти продаден автомобил с електрическо задвижане е бил представител на BMW i3. За Германия, показателят е всеки четвърти. Електромобилът заема третото място в глобален мащаб от представянето си на пазара през ноември 2013-та, като на най-голямо търсене се радва в Страната на неограничените възможности. Друга държава, в която BMW i3 е на изключително голяма почит е Норвегия- там, i3 е най-продаваният продукт на баварската марка като цяло от началото на тази година.

BMW i3 е налично за закупуване в 49 държави, но представителите на модела за Япония са специално доработени, за да се гарантира безопасната им употреба на фона на по-ниските тавани в гаражите в страната.

 

Източник: auto-press.net