Новини

19 юли 2019

BMW готви компактно купе с 4 врати

Тестови прототип на нов модел на BMW беше заснет по време на изпитания. Това е компактно купе с 4 врати - 2-Series Gran Coupe, чиято премиера би трябвало да се състои съвсем скоро.

По всяка вероятност, на снимките е най-производителната версия на модела - M235i xDrive, тъй като тя разполага със същата формата на решетката на радиатора, която видяхме при хечбека с 5 врати M135i. От него са взаимствани и сините спирачни апарати с емблема М.

BMW 2-Series Gran Coupe

Големият въздухозаборник в предната част, вентилационните отвори в краищата на задната броня, както и сдвоените тръби на изпускателната система също са доказателство за уникалността на модела. 

Под капака на купето би трябвало да е разположен най-мощният 4-цилиндров мотор на BMW, който е с обем 2,0 литра и мощност 306 к.с. и 450 Нм въртящ момент. Същият двигател се оставя и на модификацията M135i.

BMW 2-Series Gran Coupe

На вратите е поставен QR-код, който след сканиране ви праща на страница със съобщение: "Вижте напълно новото BMW 2-Series Gran Coupe на тази страница на 24 юли". Дали това ще е пълноценна премиера или баварците ще покажат само части от колата, предстои да разберем.

Снимки: Motor1

Източник: Automedia.bg