Новини

4 юли 2016

BMW Group България демонстрира многообразие на lifestyle и спортнo оборудване и аксесоари

По време на специално събитие BMW and MINI Lifestyle and Sports Camp BMW Group България представи многообразието от оригинални аксесоари и оборудване предлагани за BMW и MINI. Системи за комфорт и безопасност, грижа за интериора и екстериора на автомобила, системи за товарене и транспорт, както и за информация и забавление, наред с многобройни lifestyle и спортни колекции гарантират на клиентите на двете премиум марки същото високо качество и дизайн, каквото е типично за предпочитаната от тях марка, в почти всеки аспект на техния начин на живот.

Характерно при и разработването на аксесоарите, lifestyle и спорт колекциите е търсенето на иновативни решения и материали, както и висока функционалност и висококачествена изработка. Както и при автомобилите с марка BMW и MINI дизайнът е от първостепенно значение – не случайно голям брой от предлаганите продукти са носители на престижната награда Red Dot Award. Друг водещ принцип при дизайна и производството на аксесоари с марка BMW и MINI e изискването за устойчивост на производството и използваните материали.

По време на събитието в детайли бяха представени оригиналните автомобилни аксесоари за повишаване динамиката, комфорта и функционалността по време на пътуване. Сред тях са многообразие от оригинални алуминиеви джанти, с дизайн съобразен с характеристиките на всеки модел, които повишават динамиката и ефективността. Също и системи за комфорт по време на пътуване, като лесната за монтаж сгъваема масичка, за задните седалки с регулируема височина и наклон, snap-in адаптерът за смарт телефон, който позволява ползване на функциите за забавление и комуникация през i-drive системата на автомобила и благодарение на индуктивната връзка с външната антена осигурява възможно най-добрата свързаност с мрежата на оператора, дори и в райони със слаба връзка и др.

С атрактивен дизайн, лесен монтаж със системата ISOFIX и най-вече най-високо ниво на безопасност, според редица независими проучвания, се отличават детските седалки BMW и MIN, които се предлагат за всички възрастови групи – Baby seat +0, Juinor seat 1, Junior seat 2/3.

Оригиналните BMW системи за транспортиране на спортно оборудване и багаж повишат функционалността на всеки от моделите и позволяват активен и независим начин на живот. Сред представените по време на събитието бяха закрит багажник за покрива с тройно заключване и с вместимост 320 и 460 л. , заключваща се стойка (за покрива на автомобил) за велосипеди, която позволява сигурно транспортиране на велосипеди посредством система от скоби, изработена от алуминий. Като особено функционална се отличава стойката за велосипеди за задния капак, носител на отличие за дизайн Red Dot Award. Tя е с подвижни крепежни рамена и позволява превозването на два, а с допълнителна приставка, до три стандартни или електрически велосипеда, без да възпрепятства ползването на багажника, системата за контрол на дистанцията при паркиране и дори камерата за обратно виждане.

Сила, издръжливост и ефективности – това са елементите, които обединяват бягането и BMW. Висококачествената колекция BMW Athletics е идеалният партньор за бягане, джогинг и лека атлетика, като артикулите включени в нея се отличават с изключителен комфорт, функционалност при носене и амбициозен дизайн.

За тези, които искат да се наслаждават на типичния за BMW Group авангарден дизайн и динамика и извън пътя, Колекцията BMW Lifestyle осигурява още една възможност да се изпитат типичните за BMW динамика и стил на живот. Тя включва над 250 артикулa вкл. мъжко, дамско и детско облекло, часовници, офис аксесоари, куфари и чанти за пътуване, очила и аксесоари.

BMW M колекцията, подобно на автомобилите обозначени с най-„мощната буква“ на планетата, съчетава мощ с високи технологии и чист адреналин. Неслучайно тя е и най-популярната сред феновете на BMW в целя свят. Тя включва якета, багаж и аксесоари в черен цвят с червени акценти и безкомпромисно качество на М.

С нова концепция на дизайна и съвременни технически компоненти BMW отново демонстрира компетентност при разработването и конструирането на велосипеди.

Както при всички моторни превозни средства BMW има за цел да създаде специално изживяване при колоездене на своите велосипеди. С актуалното поколение, то се гарантира от увеличения размер на колелата, които са вече 28 инчови, нови атрактивни цветови схеми и умно проектирани характеристики, наред с типичния за BMW дизайн на рамката, която се характеризира с изчистени линии и отличителния "Bullneck" аеродинамичен дизайн.

Новата версия на BMW Cruise Bike - класика във велосипедната гама на BMW - през 2016 г. се предлага в два цвята - Mineral White или Aqua Pearl Blue. За да се повиши още повече комфорта при езда и да се адаптира осигури оптимално прилягане спрямо индивидуалните размери на всеки велосипедист, BMW въвежда допълнителен размер на рамката към портфолиото си.

S = прибл. височина на колоездач 160 – 175 см.

M = прибл. височина на колоездач 175 – 180 см.

L = прибл. височина на колоездач 185 – 195 см.

С типичната за BMW геометрия на рамката изработена от олекотен алуминий, този велосипед осигурява гъвкава мобилност и е идеален спътник в градски условия.

BMW Cruise M Bike се откроява с външен матов черен цвят, джанти и други контрастиращи елементи в червено, които са вдъхновени от спортно-отличителния дизайн характерен за BMW M. В допълнение изработените от въглеродни влакна елементи разделителна шайба и колче на седалката подчертават спортния дух на BMW Cruise M Bike, като в същото време гарантират радост от колоезденето, както при шосейна езда, така и върху хълмисти терени.

BMW Cruise е-Bike впечатлява с елегантен външен цвят Frozen Brilliant White - металик и контрастиращи елементи в черно, както и с иновативно задвижване: т.нар. Performance-Line drive, хармонично интегрирано в алуминиевата рамка и разработено от BOSCH, може да се задейства, по желание в подкрепа на силата на въртене на педалите. Електрическият мотор, снабден с 400-Wh-батерия, който е значително по-мощен от своя предшественик и хармонично интегриран в рамката, се откроява с типичното за BMW пътно поведение и максимална скорост на електрическото задвижване 25 км / ч. Въз основа на до 1000 сензорни измервания в секунда, за BMW Cruise е-Bike анализира въртенето на педалите от страна на водача и определя оптималното подпомагане. Компютърен дисплей на кормилото дава указания за смяна на предавките.

Освен велосипеди за възрастни, BMW предлага специални удоволствия и за най-малките участници в движението с BMW Cruise Bike Junior. Детският велосипед се предлага с матово черна или лъскава бяла рамка и отличителни червени детайли на седалка и кормилото. Рамката е изработена от алуминий. Детските велосипеди са оборудвани с рефлекторите, 6-степенна предавка от Shimano и телескопична вилка, както и с „растящо колче на седалката“, което се адаптира към големината на детето.

Специален акцент при представянето на велосипедната колекция на BMW велосипеди бе BMW Cruise M Bike Limited Edition създаден в чест на BMW M2.

Подобно на BMW M2 Купе, BMW Cruise M Bike Limited Edition - който ще бъде произведен в лимитирана серия от 1500 броя - се отличава с изключителна динамика и пъргавина. Велосипедът впечатлява с мощна стойка благодарение на отличителния аеродинамичен дизайн "bullneck" на хидроформованата алуминиева рамка - заимствана от позицията на резервоара при мотоциклетите. Солидните, гладки заваръчни шевове правят дизайна на рамката да изглежда, като излят. Подобно на автомобилното си вдъхновение, този специален велосипед използва привличащия погледа цвят Long Beach Blue - син металик, за да подчертае своята увереност, характер и да разпространява още повече радост сред феновете на BMW M.

Експресивната концепция на дизайна се допълва от висококачествени технически компоненти, които генерират още по-специално усещане на пътя. Изработените от карбон колче на седалката и разделителна шайба спомагат BMW Cruise M Bike Limited Edition да бъде лек, но също така особено здрав. С по-големи джанти (сега 28 инча), 30-скорости Shimano хидравлични дискови спирачки, той притежава всички инструменти, за да има последната дума по отношение на радостта от колоезденето, както при шосейна езда, така и върху хълмисти терени.

Всеки екземпляр от лимитираната серия е обозначен със специално изработен плакет.

Източник: auto-press.net