Новини

20 януари 2016

BMW i3 се прицели в пробега на Nissan Leaf

След обновяване електромобилът на баварците ще може да измине 190 км

Компанията BMW готви ъпргрейд на електромобила i3, като целта е той да увеличи пробега си. Баварците искат да задминат Nissan Leaf, който в момента е най-добре продаваният електрически автомобил на планетата, съобщава Automotive News.

В момента BMW i3 успява да измине с едно зареждане около 130 км,. докато пробегът на Leaf е около 170 км (по сведения на производителите). Целта на германците е тяхната машина да може да преодолява разстояние от 190 км.

За постигане на това в BMW разработват нови литиево-йонни батерии, които трябва да бъдат напълно готови в началото на 2017 г. Освен тях i3 ще получи и цял пакет доработки, които засега се държат в тайна.

Ако успеят да постигнат целта си, в BMW ще задминат постижението на Nissan и ще се изравнят с Kia, чийто електрически Soul има подобен пробег. Далеч напред обаче остава новият Chevrolet Bolt EV, показан на автосалона в Детройт този месец. По сведения на производителя този електромобил може да измине 322 км. с едно зареждане.

Очаква се на пазара в САЩ електрическият Bolt да струва под 30 000 долара, докато в момента BMW i3 се предлага за 43 350 долара.

Снимка: BMW
 

Източник: Automedia