Новини

15 април 2015

BMW i5 ще има 650 к.с.

Автомобилът ще разполага с 4 или 5 врати, като в неговата основа ще бъде удължената версия на 5-Series за китайския пазар. Купето ще е доста леко, благодарение на конструкцията от олекотена стомана и алуминий, комбинирани с въглеродни нишки, от които ще бъдат направени някои елементи.

Бъдещото BMW i5 ще получи силовия агрегат Power eDrive, който бе показан на прототипа от миналата година 5-Series GT. В него влизат бензинов двигател с 218 к.с. и електромотори, развиващи 150 и 272 к.с. Общата мощност на машината ще бъде около 650 к.с.

Дължината на новия модел ще бъде около 5 метра – горе-долу толкова е BMW 6-Series Gran Coupe. Стилистично i5 обаче ще има доста общи черти със следващото поколение на 7-Series, което трябва да видим до края на годината.

Според друго издание – Automobile Magazine, хибридът на баварците ще трябва да се конкурира с Tesla Model S. Очаква се цената на автомобила да бъде не по-ниска от 100 000 щатски долара, като в BMW предвиждат годишно производство от 30 000 бройки.

 

Източник: Automedia