Новини

27 март 2016

BMW Individual представя занаятчийско изкуство - Solitaire и Master Class Edition на базата на новото BMW 750Li xDrive

Дори и най-добрият автомобил винаги може да бъде адаптиран индивидуално към личните предпочитания на клиента. Точно по тази причина съществува и BMW Individual Manufaktur, която от повече от 20 години е синоним на индивидуализиране на най-високо ниво. „BMW Individual Manufaktur е не толкова място, където със занаятчийско майсторство се създават автомобили с изработени според индивидуалните идеи на нашите клиенти решения. BMW Individual Manufaktur е по-скоро начин на мислене движен от стремежа да се осигури максимална ориентация към клиента и реализирането на всяко негово желание“, казва Франк ван Меел, Председател на Управителния съвет на BMW M GmbH, която отговаря за изключително ексклузивните модели на BMW Individual.

Основна цел за BMW винаги е била създаването на най-добрия автомобил. Но дори и най-добрият автомобил винаги може да бъде адаптиран индивидуално към личните предпочитания на клиента. Точно по тази причина съществува и BMW Individual Manufaktur, която от повече от 20 години е синоним на индивидуализиране на най-високо ниво. „BMW Individual Manufaktur е не толкова място, където със занаятчийско майсторство се създават автомобили с изработени според индивидуалните идеи на нашите клиенти решения. BMW Individual Manufaktur е по-скоро начин на мислене движен от стремежа да се осигури максимална ориентация към клиента и реализирането на всяко негово желание“, казва Франк ван Меел, Председател на Управителния съвет на BMW M GmbH, която отговаря не само за особено спортните автомобили на марката BMW, но и за изключително ексклузивните модели на BMW Individual. BMW Individual Manufaktur реализира ексклузивни уникати, но в същото време разработва и произвежда и специфични за определени пазари Edition и специални модели – популярни примери са съвместните проекти с известните производители на часовници Girard Perregaux, световно известните производители на концертни рояли Steinway&Sons и производителят на сребърни изделия с богати традиции ROBBE & BERKING. Освен от BMW Individual Manufaktur предложенията на BMW Individual се допълват и от BMW Individual Kollektion. Те включват предложения за оборудване, перфектно съгласувани със съответното моделно семейство, като ексклузивни лакови покрития, висококачествени кожени тапицерии, специални интериорни лайстни, както и други детайли на оборудването.

Два изключително ексклузивни Edition варианта за новото BMW Серия 7

С новото BMW Серия 7 вече постави стандартите по отношение на модерния лукс, комфорт и иновации. BMW Individual Manufaktur издига тези амбиции до още по-високо ниво и за пореден път измества границите на възможното. С изключително ексклузивните детайли на оборудването, изработени с най-фино занаятчийско майсторство, BMW Individual Manufaktur демонстрира забележителните си възможности и разработи два много ексклузивни Edition модела на базата на новото BMW750LixDrive: лимитираното до 6 екземпляра „Solitaire Edition“, както и „Master Class Edition“, което ще остане абсолютен уникат.

Двете ексклузивни специални лакови покрития BMW Individual Metallic Black Gold и BMW Individual Metallic Solitaire White подчертават изразителните форми на новото BMW Серия 7. Тези лакови покрития могат да бъдат нанесени само с помощта на изключително сложен технологичен процес, при който в последните слоеве лак се включват фини стъклени люспи, в резултат на което се получава подчертана дълбочина на блясъка. Хромираният плакет с надпис „Solitaire“ на задната колона на всичките седем автомобила, както и задната лайстна с името на конкретния Edition дискретно подчертават специалната изработка на автомобила.

Интериорът като ново измерение на естетиката, лукса и елегантността

В интериора, където пътниците могат съвсем непосредствено да се насладят на комфорта, естетиката, лукса и елегантността на Еdition моделите се подчертава от множество ексклузивни детайли. Значителен принос за това имат ексклузивното пълно кожено оборудване с фина структура BMW Individual Merino в цвят Tartufo с таван от Alcantara в същия цвят. Особено меките стелки от стригана агнешка кожа в цвят Tartufo, тапицираните с кожа в същия цвят кутии за козметика в двете задни врати, както и меките, тапицирани с Alcantara Tartufo възглавници с бродиран надпис „Solitaire“ респективно „Master Class“ допълват луксозния характер на BMW 750LixDrive. Бар със стъклени чаши за шампанско тип „лале“ и интегрирана хладилна кутия в средната конзола отзад осигуряват освежителна напитка, докато посребрения плакет на средната конзола дискретно информира пътниците, че пътуват в изключително ексклузивен автомобил, от който са произведени само 7 екземпляра. Върховият акцент при Edition моделите са петте диаманта, вградени в по желание в интериорните лайстни на арматурното табло и вратите. Изключителното оборудване на автомобила не пропуска и багажника. Тапицираният с Alcantara Tartufo багажник предпазва не само изисканите товари, но и допълнително подчертава стилната и луксозна насоченост на автомобила, включваща всеки негов детайл. Изключителният характер на Edition моделите се подчертава и от особено ексклузивната кутия за ключове, например тези от дома. Тя е с покритие от черен BMW Individual пиано лак със седефена инкрустация на капака, като по желание може да бъде украсена с диаманти като интериорните лайстни и вътрешно отделение, тапицирано с Alcantara.

BMW Individual кожа Merino с фина структура – кожа от най-високо качество

Седалките са едни от малкото елементи на един автомобил, които постоянно са в контакт с пътниците. Те имат фундаментален принос за субективното усещане за уют и за обективния комфорт при пътуване. Кожата с фина структура BMW Individual Merino е най-висококачествената кожа, която се предлага за BMW. Тя е естествено мека и нежна, с фина структура и впечатлява с уникалната си визия и усещане при допир. Тази особена кожа е отражение на същността на BMW Individual: изборът на най-добри материали и качество на изработката, което да отговори на най-високите изисквания. Използват се само безупречни кожи без наранявания. Специалните методи на обработка и вакуумното сушене са два метода за обработка, които иначе се ползват само при производството на особено висококачествени кожени аксесоари. Те придават особената елегантност и уникалния блясък на кожата с фина структура BMW Individual Merino. Благодарение на особено щадящата обработка се запазва естествената структура на материала; той е изключително устойчив на натоварване и „диша“ активно, като в същото време мек и с много добро сцепление и осигурява най-висок комфорт на седене. Но при новото BMW Серия 7 BMW Individual поставя стандарти не само на качеството на особено висококачествената кожена тапицерия, но и с опционалния набор от покрити с кожа детайли. С кожата с фина структура BMW Individual Merino са тапицирани задната част на седалките, горната и долната част на арматурното табло, както и тапицериите на вратите и средните колони.

Тих комфорт и увереност и при задвижването

Задвижването на Edition моделите е поверено на V8 бензинов двигател с технология BMW TwinPower Turbo. При BMW 750Li xDrive той развива уверените 330кВт (450 к.с.) и осигурява максимален въртящ момент от внушителните 650 Нм (среден разход на гориво: 8,0 л/100 км; СО2 емисии: 187 г/км)*. Лимузината ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,7 секунди и развива максимална скорост от 250 км/ч (електронно ограничена). Интелигентната система за двойно задвижване BMW xDrive перманентно разпознава и оценява актуалната ситуация на пътя, намесва се своевременно и по този начин реагира светкавично бързо на променящите се условия на пътя. При това разпределението на мощността между осите се променя толкова бързо и прецизно, че мощността не само се пренася сигурно и надеждно до пътя, но и винаги се гарантира типичната за BMW динамична управляемост. Взаимодействието между двигателя и задвижването осигурява комфортно и сигурно шофиране, което по всяко време гарантира истинска радост от шофирането.

BMW Individual Manufaktur–върхът на индивидуализацията

В BMW Individual Manufaktur щателно, прецизно и с майсторски занаятчийски умения се реализират дори и най-странните желания на клиентите, стига те да не противоречат на изискванията за сигурност, характера на марката или предписанията на закона. BMW Individual Manufaktur предлага на клиентите възможността сами да се превърнат в дизайнери. Защото при оформлението на своето индивидуално BMW клиентът може да разчита на екип от професионалисти, които го подпомагат и съветват. Резултатът са истински уникати, които по неповторим начин отразяват индивидуалния характер на техните собственици. За тази цел BMW Individual Manufaktur предлага разнообразни възможности за индивидуализиране. Само за оформлението на екстериора клиентите имат избор между повече от 100 цвята на лаковото покритие. В същото време клиентът може да подбере и собствен цвят или изрисувана на ръка Coachline за своя автомобил. Независимо дали лаковото покритие е стандартно, металик или седефено, бляскаво или матово, едноцветно или Bicolor – желанието на клиента е водещо при реализацията.

Интериорът е централна зона за индивидуализация, защото именно там водачът и пътниците имат най-интензивен контакт с автомобила. Благодарение на BMW Individual Manufaktur клиентът може още по-прецизно да адаптира опциите на BMW Individual към собствените си предпочитания. Освен индивидуализация клиентите често желаят и персонализация на своя автомобил, например чрез инициали или лого на лайстните в интериора и на праговете, на подглавниците или на слънцезащитните щори. Възможно е дори използването на материали, предоставени лично от клиентите. Така например е възможно интегрирането в интериора на дървен материал от собствено дърво или на кожа от сьомга под формата на интериорни лайстни. Експертите на BMW Individual Manufaktur имат опита и уменията да реализират почти всяко желание по отношение на оборудването. Създадените по този начин автомобила са не само ярки, но и демонстрират по впечатляващ начин изключителните възможности на BMW Individual Manufaktur. BMW Individual Manufaktur подпомага клиентите за дефинират по нов начин ексклузивността в една креативна атмосфера и да поставят нови граници на възможното. Резултатът е стандарт и вдъхновение както за клиентите, така и за дизайнерите. Създадените по този начин специални модели и уникати олицетворяват същността на BMW Individual: абсолютна отдаденост по отношение на ориентацията към клиентите.

Източник: auto-press.net