Новини

1 септември 2016

BMW изпраща Z4

BMW изпраща Z4, като последният екземпляр от настоящото поколение на модела E89 слезе от поточната линия в края на миналата седмица. Спортният роудстър, пуснат на пазара преди около 7 години ще има наследник, който ще приеме означението Z5.

Информацията за спирането на Z4 все още не е официално обявена от BMW, но изданието Bimmer Today твърди, че последният екземпляр е слязъл от конвейера на 22 август. Той е от върховата версия sDrive35is, като е решен в цвят Valencia Orange Metallic.

Второто поколение Z4 се появи през 2009 година, предлагайки избор от няколко бензинови мотора. Въпреки че е спортно ориентиран, моделът никога не е имал версия на BMW M GmbH. Върховата модификация се задвижва от 3,0-литров би-турбо мотор с 335 к.с., който е свързан със 7-степенна трансмисия с 2 съединителя - същата като при модела М3.

Що се отнася до наследника на Z4, той вече се тества по обществените пътища. Информацията около Z5 е ограничена, но се очаква моделът да бъде конструиран в сътрудничество с Toyota. Германският роудстър ще заложи на каросерия от въглеродни нишки и мек сгъваем покрив, като това ще позволи постигането на много ниско общо тегло.

Премиерата на BMW Z5 вероятно ще се състои още догодина.
 

Източник: Automedia