Новини

27 юни 2016

BMW M Drive Tour демонстрира възможностите на BMW M автомобилите в емоционално изживяване за над 100 участника от цялата страна

BMW M Drive Tour пристигна в България, за да демонстрира възможностите на BMW M автомобилите по време на емоционален тест, организиран от BMW Group България и дилърите на BMW от цялата страна. Събитието има за цел да демонстрира многообразието от предложения на подразделението на BMW за суперспортни автомобили M GmbH. В продължение на два дни над 100 участника от цялата страна имаха възможност да изпитат в реални условия характеристиките на автомобилите BMW M3 Седан, BMW M4 Купе, BMW M5 Седан, и трите версии на BMW M6 – Купе, Гран Купе и Кабриолет, както и особено популярните на българския пазар BMW X6 M и BMW X5 M. Специален партньор на събитието е Shell България, които осигуряват бензин от най-високия клас Shell V-Power Nitro+ Racing, гарантиращ разкриването на пълния потенциал на М автомобилите по време на теста.

Моделите обозначени с „най-мощната буква в света“ съчетават върхово представяне с емоционален дизайн. При разработването им инженерите от BMW M GmbH не се ограничават до постигане на рекордна мощност и висока максимална скорост, а целят перфектен баланс и прецизна управляемост. За целта те са оборудвани с редица иновации, съобразно конкретния модел. Тестовите автомобили в М Drive Тour бяха богато оборудвани с ексклузивни опции от програмата BMW Individual – ексклузивни външни лакови покрития, ръчно изработени кожени тапицерии и декоративни елементи, както и с пакет Competition, който повишава мощността и добавя ексклузивно оборудване. Наред с това някои от моделите демонстрираха и възможностите за допълнително индивидуализиране и подчертаване на динамичните характеристики на суперспортистите с BMW M Performance аксесоари.

Отличителна ценност на автомобилите BMW M е автентичността – всеки елемент от техния дизайн и конструкция е базиран на техническа функция. Многообразието от предлагани модели има за цел да отговори на нуждите на разнообразни целеви групи, като им даде възможност да изпитат суперспортно усещане, в ежедневието, без да е необходимо да жертват комфорт и функционалност. Не случайно през последните години тяхното пазарно представяне в България бележи значителен ръст, а изборът на клиентите обхваща цялата палитра от предложения. Най-популярният модел е BMW X6 M с 37 % от доставките, следван от BMW X5 M с 16 % и М6 - 16%, BMW М3 – 10%. Следват BMW M 4 Купе (11%), BMW M3 (10%), BMW M4 Кабриолет и BMW M5 с по 5%. От март 2016 г. гамата от върхови модели е разширена с първото BMW M2 Купе, което вече завоюва челна позиция в търсенето на клиентите на суперспортни автомобили.

По време на събитието участниците имаха възможността да се запознаят с последните иновации в горивата Shell, в рамките на ексклузивна презентация на д-р Андреас Шефер, учен от екипа на научно-изследователския център на Shell в Хамбург, който пристигна в България специално за събитието.

В програмата на M Drive Тour бе включено и посещение на търговски обект Shell. Там бе представена специално оборудвана мобилна лаборатория за инспектиране и сертифициране на качеството на горивата Shell в България, част от съвместната програма на Shell и SGS „Печат за качество“. Чрез специализирана апаратура и 3D прожекция гостите наблюдаваха вътрешността на двигателя на автомобила. Те видяха „на живо“ как горивата Shell V-Power Nitro+ действат незабавно на двигателя, възстановяват и поддържат мощността му чрез активна защита.

Партньорството на двете компании сe задълбочи през последните години, след като BMW AG обяви Shell за единствен препоръчан доставчик на първокласни моторни масла за автомобилите BMW M по света, а най-усъвършенстваните горива Shell V-Power дизел и бензин са препоръчвани от BMW.

Амбициите на BMW за постигане на изключителна динамика на управлението, най-висока пъргавина и оптимален контрол на автомобила датират от преди повече от 40 години. Тогава през 1972 г. BMW създава дъщерно дружество BMW Motorsport GmbH, което фокусира в своята дейност активностите свързани с моторните спортове. Начело на дружеството застава бившият пилот и шеф на екипа на BMW Motorsport Йохен Неерпаш, който създава мощен състезателен екип, който в следващите години печели за BMW многобройни отличия. Част от дейността на компанията е конструирането на суперспортни автомобили за ежедневна употреба в обществената пътната мрежа.

През 1978 г. своя дебют прави BMW M1 - първият суперспортен автомобил на BMW M, който полага основните елементи на една традиция, която продължава да определя BMW M и до днес. От началото на 1990 г. компанията приема ново име, което по-точно отразява широкият спектър от ексклузивни възможности, които тя предлага - BMW M автомобили, BMW Individual и BMW Driver Training. BMW M GmbH превръща буквата "М" в "най-мощната буква в света", символ на възхищение и радост от шофирането в ултимативна форма.

Източник: auto-press.net