Новини

20 август 2016

BMW M GmbH стартира сервизна акция

Причината е дефектен кардан при моделите M5, M6 и M6 Gran Coupe

Върховите спортни автомобили на BMW M GmbH ще трябва да посетят сервизите на компанията, става ясно от съобщение на Управлението по безопасност на движението на САЩ (NHTSA). Причината е проблем с карданния вал, който може да се счупи при по-сериозно натоварване.

Сервизната акция е обявена за пазара на САЩ, като засяга малко над 950 коли от моделите M5, M6 Coupe, M6 Convertible и M6 Gran Coupe. Всички засегнати коли са произведени между между септември 2014 и декември 2014 г.

При въпросните автомобили е открит проблем с една от заварките на кардана, която може да се счупи при по-голямо натоварване. Това би довело до загуба на задвижване към колелата. Според информацията е най-вероятно дефектът да се прояви при скорост между 50 и 80 км/час, когато трансмисията превключва от 2-ра на 3-та предавка.

От BMW уточняват, че първият доклад за подобен проблем се е появил през август 2015 година. Около месец по-късно е бил регистриран още един такъв случай. До момента в BMW имат информация за 9 дефектирали автомобила. Няма обаче данни за инциденти или наранявания заради този проблем.

Сервизната акция ще стартира през септември 2016 година, като ще бъде изцяло за сметка на компанията. Ремонтът ще включва инспекция и подмяна на карданния вал.
 

Източник: Automedia