Новини

3 август 2015

BMW M2 излиза с ръчна и автоматична кутии

Въпросната брошура е била предоставена от анонимен читател на изданието, който вече направил поръчка за M2 Coupe и е получил официалната брошура от BMW, сочи информацията.

От нея става ясно, че BMW M2 може да бъде оборудвано с автоматична скоростна кутия с 6 степени или с автоматична трансмисия DCT със 7 предавки. Първата е серийно оборудване, докато за втората трябва да се доплати.

Ясно е също така, че моделът ще се предлага само в няколко цвята - черен (Black Sapphire), бял (Alpine White), син (Long Beach Blue) или сив (Mineral Grey). Интериорът е решен в черна кожа със сини шевове, а джантите са 19-инчови, боядисани в черно.

В стандартното оборудване на спортното купе са включени навигационна система, карбонови компоненти за интериора, паркинг сензори и др. Сред опциите пък присъстват електрически и отопляеми предни седалки, камера за движение на заден ход, адаптивни светлини, достъп до интернет и много други.

Информация за техническите параметри на 3,0-литровия бензинов двигател с турбо и шест цилиндъра към момента липсва. Твърди се обаче, че той генерира 370 к.с. и 465 Нм (500 Нм с функцията overboost). Очаква се, че машината ще бъде способна на спринт от място до 100 км/час за по-малко от 4,5 секунди, а максималната скорост на движение ще бъде електронно ограничена на 250 км/час. Възможно е да бъде предложен M Driver's пакет, чрез който скоростта да достига 275 км/час.

Всички подробности за модела ще станат ясни в средата на септември, когато ще се състои официалната му премиера. От информацията става ясно още, че най-компактната кола на BMW M GmbH е вече налична за поръчка на някои пазари, като първите доставки към клиенти са насрочени за март 2016 г.

 

Източник: Automedia