Новини

9 юни 2016

BMW M2 надмина M4

Моделът получи задвижването на по-големия модел

BMW M2 определено спечели симпатиите на феновете, предлагайки онова, което демонстрира първото М3 (Е30) - лекота, прецизност и висока динамика. В света на тунинга обаче серийното никога не е достатъчно добро. И BMW M2 не прави изключение.

Моделът премина през ателието на Dähler Design & Technik GmbH, като тунинг майсторите му подсигуриха дори по-впечатляващи показатели.

Основната част от доработката е смяната на мотора. Серийният 3,0-литров агрегат N55 (370 к.с.) е заменен с двигателя от BMW М4 - S55. Той също има обем от 3,0 литра и шест цилиндъра, но генерира 431 к.с.

Тунерите от Dähler Design & Technik GmbH обаче не са се задоволи само с тази операция. Агрегатът е щателно преработен, включително изпускателна система от неръждаема стомана, като доставя 540 к.с., или със 170 к.с. повече от серийното М2.

Благодарение на силовите подобрения тунингованото BMW M2 е способно на спринт от 0 до 100 км/час за по-малко от 4 сек. Максималната скорост е дори по-внушителна за автомобил с толкова компактни размери - 320 км/час.

За да подсигурят подобаващо поведение на машината тунинг специалистите са поставили койловъри, спортна спирачна система с 8-бутални апарати отпред, допълнителни аеродинамични елементи и джанти от лека сплав, чийто размер може да бъде 20 или 21 инча.

От Dähler Design & Technik GmbH не разкриват цената на доработката. Уточняват обаче, че са готови да предложат и оптичен тунинг за модела, ако клиентът изиска това.

Източник: Automedia