Новини

12 май 2020

BMW намали прогнозата за маржа на автомобилното си звено

BMW понижи прогнозата си за рентабилността на своето автомобилно подразделение, позовавайки се на по-слабото от очакваното търсене, засегнато от глобалните мерки за овладяване на коронавируса, предава Ройтерс.

BMW разшири очаквания диапазон за маржа на печалбата си преди данъци за автомобилния сегмент, като сега очаква между 0 и 3% за тази година.

Преди това BMW прогнозираше марж между 2 и 4%.

„Решаващият фактор за корекцията е, че мерките за овладяване на коронавирусната пандемия продължават по-дълго на няколко пазара и по този начин водят до по-широко негативно влияние, отколкото беше предвидимо в средата на март“, посочи BMW.

Обемът на доставките на тези пазари няма да се върне към нормалното в близките седмици, както смяташе BMW. Сега големият удар се очаква през второто тримесечие на 2020 г., обяви производителят на автомобили.

Миналия месец BMW предупреди, че очаква допълнителен спад на глобалното търсене, след като отчете 20,6% понижение на продажбите за първото тримесечие до 477 111 превозни средства.

През март BMW заяви, че печалбата преди данъци и доставките на автомобили ще се свият значително тази година, докато коронавирусът се разпространява, а това, комбинирано с по-големите разходи за развойна дейност, ще доведе до по-нисък марж на печалбата на автомобилния сегмент.

 

Снимки: Patrick T. Fallon/Bloomberg

Източник: Automedia.bg