Новини

11 януари 2018

BMW обнови първия си модел с предно предаване

Двете версии на 2-Series Active Tourer получиха 7-степенна скоростна кутия

Компанията BMW представи обновения вариант на своя първи модел с предно предаване – компактния ван Active Tourer и неговата версия със 7 места Gran Tourer. Основната новст при модела е 7-степенната роботизирана скоростна кутия с два съединителя.

Този вид трансмисия ще се предлага като алтернатива на 6-степенната механична скоростна кутия за всички модификации, с изключение на версиите 225i с бензинов мотор с 231 к.с. и 220d с дизел, развиваш 190 к.с. Те ще получат 8-степенен автоматик.

След фейслифта моторната гама на BMW 2-Series Active Tourer ще се състои от бензинови двигатели с обем 1,5 и 2,0 литра, 
развиващи 109, 140, 192 и 231 к.с., както и с дизели с обем 1,5 и 2,0 литра, чиято мощност е 116, 150 и 190 к.с. Ще има и хибридна версия с 224 к.с. За Gran Tourer се предлагат същите агрегати, с изключение на хибрида и на бензиновия мотор с 231 к.с.

Всички двигатели да модернизирани, като са получили нови валове и клапани, както и преработени турбини. Дизеловите мотори са получили филтри за твърди частици, както и система AdBlue, снижаваща вредните емисии.

Промени има и във външия вид. По-голяма е решетката на радиатора, различни са и броните. Срещу доплащане двата автомобила могат да бъдат оборудвани с адаптивни главни светлини и с LED-фарове за мъгла. Предпалагат се и нови джанти.

В салона е сменен приборният панел, повишено е качеството на материалите, а като опция се предлагат 6,5 или 8,8-инчов сензорен екран на мултимедийната система. Тя вече работи с гласово управление.

Снимки: BMW

Източник: Automedia.bg