Новини

13 юни 2020

BMW очаква до 25% увеличение на електромобилите при общите продажби до 2025 г.

Германският автомобилен концерн BMW очаква между 15 и 25% увеличение на електрифицираните си модели по отношение на общите продажби до 2025 г., заяви Питър Нота, член на Борда на директорите на компанията, цитиран от Automedia. До 2030 г. този показател трябва да достигне 50%. 

BMW разработва цяла гама нови електромобили, сред които са моделите i4 и iNext, но не забравя и хибридните технологии. Баварците подготвят нов такъв модел, който ще се зарежда с електричество, като ще може да изминава 100 км само на ток, заяви Нота.

Той не пожела да разкрие подробности за модела, като съобщи единствено, че до края на годината BMW ще предложи на клиентите си 12 „зареждащи“ се хибрида.

„Електромобилите стават все по-популярни с всеки изминал ден, но хибридните технологии все още са по-приемливият вариант, тъй като те могат да изминават малки разстояния само на ток, но пък общият им пробег без допълнително зареждане е далеч по-голям“, обясни представител на ръководството на баварския концерн.

Нота разкри също, че съвсем скоро BMW ще предложи специална програма на собственици на хибридни автомобили на марката. Тя предвижда натрупването на точки за всеки изминат километър само на електричество. Събраните точки ще могат да бъдат заменяни срещу бонуси и възнаграждения от компанията. Какви точно ще бъдат те, засега баварският производител не разкрива.

 

Снимки: Kyle Grillot/Bloomberg

Източник: Automedia.bg