Новини

3 октомври 2015

BMW официално показа най-мощното X4

Модификацията носи името BMW X4 M40i и е оборудвана с 6-цилиндров бензинов турбо мотор с обем 3,0 литра. Той развива 360 к.с. и 465 Нм, което позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 4,9 секунди.

Максималната скорост на кросовъра е ограничена по електронен път на 250 км/ч. От производителя обявиха, че модификацията ще предлага среден разход на гориво от 8,6 л/100 км, а нивото на вредни емисии СО2 ще бъде 199 гр/км.

Спортният характер на автомобила е подчертан не само от мощния двигател, но и от спортната изпускателна система с регулируеми клапани. Окачването също е спортно с по-твърди пружини, налична е и система за задвижване на четирите колела xDrive. Автомобилът разчита също така на система Performance Control BMW, увеличаваща стабилността в завои.

На външен вид BMW X4 M40i ще може лесно да бъде различен по модернизираната предна броня, страничните огледа в цвят „сив металик”, 20-цоловите джанти М и тръбите на изпускателната система, решени в черен хром.

В салона се е появил нов волан-М с кожа, спортен лост за смяна на предавките, спортни кресла и надпис на праговете X4 M40i.

 

Източник: Automedia