Новини

21 август 2015

BMW отбелязва 40 години на пазара в САЩ

BMW 3.0 CSL Hommage R не само отбелязва създаването на BMW of North America през 1975 година – първото търговско представителство на марката извън Европа, но също така прави препратка към оригиналното BMW 3.0 CSL, с което германците участват в американски автомобилни състезания - в серията IMSA.

Въпросният състезателен автомобил носи много успехи на BMW, като също така изиграва основна роля за популяризирането на марката в Северна Америка.

Колкото до новата машина 3.0 CSL Hommage R, тя е създадена като чист състезателен прототип. Той е модерен, но също така пренася редица елементи от оригиналните състезателни коли на BMW от онова време.
BMW отбелязва 40 години на пазара в САЩ
Новаторският шлем с Head-up дисплей

При създаването на салона на модела дизайнерите са се фокусирали върху ориентацията към водача. Така например, визьорът на шлема представлява своеобразен Head-up дисплей, който проектира важната за конкретната ситуация информация като скоростта, включената предавка и оборотите директно в зрителното поле. Интерпретираният от Puma® състезателен гащеризон в класически стил също визуализира връзката между водача и автомобила - когато двете ръце на водача са върху волана, вградените в ръкавите светлинни кантове показват пренасянето на информацията от кормилната колона през ръцете до визьора, например сигналите за индикатора за превключване на предавките.

Интериорът може да се похвали и с други модерни компоненти, например карбонов ролкейдж и eBoost индикатор. Не липсват обаче и препратки към оригиналната състезателна кола - дървеният фурнир по арматурното табло, например, трябва да напомня на характерната дървена лайстна, с която се отличават ранните BMW 3.0 CSL. Като напомняне за победата в Лагуна Сека през май 1975 година въпросната дървена лайстна на BMW 3.0 CSL Hommage R изобразява профила на трасето и точките за спиране.
BMW отбелязва 40 години на пазара в САЩ
Задната част е решена с LED технология

BMW 3.0 CSL Hommage R демонстрира препратки към миналото и при поглед отгоре. Формата на предния капак от бъбрековидната радиаторна решетка към фаровете е като широко V, с което напомня за характерен и динамичен елемент на купетата на BMW от миналото.

Информация за задвижването на автомобила не е налична. Такава вероятно ще бъде изнесена по време на премиерата в Пебъл Бийч.

 

Източник: Automedia