Новини

14 юли 2015

BMW показа 40-тонен електрически камион

40-тонният камион е произведен от холандската компания Terberg. Той ще прави по 7 курса всеки ден между логистичния център на компанията Scherm Group и завода на BMW, превозвайки най-вече автомобилни компоненти като амортисьори, пружини и кормилни системи.

От германската компания са изчислили, че напълно електрическият камион ще спестява на планетата внушителните 11,8 тона С02 емисии всяка година. Горе-долу толкова ще отдели в атмосферата моделът BMW 320d Efficient Dynamics ако обиколи земното кълбо три пъти.


BMW показа 40-тонен електрически камион


Самият камион може да измине около 100 км. с напълно заредени батерии, което позволява да покрива ежедневните си задължения. Разстоянието между съораженията на Scherm Group и BMW Group е около 2 км. в едната посока. Зареждането на акумулаторите изисква 4 часа.


BMW показа 40-тонен електрически камион


"BMW Group е първата автомобилна компания в Европа, която използва 40-тонен електрически камион за превоз на товари по обществени пътища", споделят от германския концерн. И уточняват, че ако машината докаже своята надеждност, в близко бъдеще проектът ще бъде разширен.

 

Източник: Automedia