Новини

21 май 2016

BMW показа умерен М4 GTS

Модификацията Competition Sport излиза в серия от 60 бройки

BMW представи на автосалона в Мадрид нова специална версия на купето M4 - Competition Sport. Тя ще заеме място между стандартното М4 и неговата екстремна версия GTS, която дебютира преди година.

През януари 2016 г. баварците подготвиха за купето M4 и седана M3 пакет от доработки Competition Package. Той е налице при новата модификация на модела, който обаче се предлага и с няколко допълнителни елементи по каросерията. Това са сплитер, дифузьор, специални огледала и антикрило.

Увеличена е и мощността на 3,0-литровия туин-турбо двигател с 6 цилиндъра. При стандартното M4 тя е 431 к.с., но при новата версия достига 450 к.с. Благодарение на олекотените материали в каросерията купето Competition Sport тежи 1577 кг. Теглото на обичайното М4 е 1590 кг., а на M GTS – 1510 кг.

За разлика от екстремната версия GTS вариантът Competition Sport има задни седалки, като липсва каркас за безопасност. Освен това в интериора на автомобила не е използвана алкантара.

От новата модификация ще бъдат произведени едва 60 бройки, които ще се предлагат само в Испания. Цената на купето е фиксирана на 132 900 евро.

Снимки: BMW
 

Източник: Automedia