Новини

22 март 2016

BMW показа X7

Луксозният SUV използва базата на 7 Series

Най-луксозният модел на BMW ще представлява кросовър, който ще се разположи над настоящия флагман в гамата на производителя - 7-Series. Това разкри председателят на Управителния съвет на BMW AG Харалд Крюгер по време на годишната пресконференция на компанията.

Бъдещата гама от SUV модели на BMW

Моделът, който към момента е прикрит под прозиращо покривало ще получи името X7 и ще оглави гамата на BMW. Той ще използва базата на показаната през миналата година 7-Series, но ще бъде по-луксозен и по-скъп от нея.

BMW X7 ще предлага три реда седалки, но върховата му модификация ще има само 4 места. Те ще превъзхождат креслата в 7 Series както по простор, така и като лукс.

Задвижването на върховия SUV ще бъде аналогично с това на настоящия флагман. Това означава, че сред двигателите му ще има и V12 - нещо, което BMW прави за първи път при серийните си всъдеходи. Изключваме X5 Le Mans, тъй като той е произведен в един екземпляр.
BMW показа X7
Покривалото не е плътно дава ни възможност да надникнем под него

Всъдеходът ще се произвежда в завода на BMW в Спартанбърг, САЩ, като се планира от поточните линии да слизат по около 45 000 екземпляра годишно.

На пазара Х7 ще се появи през 2019 г., като е твърде вероятно да видим предварителен вариант още догодина.

Цената на BMW X7 ще започва от 130 000 евро, коментират запознати. А това означава, че всъдеходът ще бъде най-скъпото предложение на марката. При 7-Series ценовата листа започва от малко над 82 000 евро.

Снимки: BMW
 

Източник: Automedia