Новини

7 юни 2016

BMW потвърди възраждането на 8-Series

Tърговската марка е вече регистрирана

Възраждането на BMW 8-Series бе потвърдено, след като баварският концерн регистрира няколко търговски марки, под които ще се продават автомобилите от новото семейство.

Изданието Auto Express съобщава, че бъдещата 8-Series ще бъде суперлуксозно GT (Gran Turismo), чиято задача ще бъде да се конкурира с купето Mercedes-Benz S-Class. Новият модел ще трябва да излезе най-късно до 2018 г., е потвърдил пред изданието източник от компанията.

Баварците са регистрирали няколко марки - 825, 830, 835, 850, 845, 860, M850 и M8, като според представител на компанията това е направено, за да може те да бъдат запазени и никой друг производител да не може да ги използва. Индексите отразяват реални модели, които ще се появят в производство.

Очаква се бъдещото BMW 8-Series да бъде изцяло в стила на концептуалния модел Gran Lusso, разработен съвместно с италианското студио за дизайн Pininfarina. Луксозното купе е построено на базата на 7-Series, като е оборудвано с 6,0-литров V12 двигател с мощност 544 к.с. Той работи в комбинация с 8-степенен автомат.
 

Източник: Automedia