Новини

24 март 2016

BMW прави лимузина ала Mercedes-Maybach

Баварците ще създадат напълно нов автомобил, а не версия на 7-Series

BMW работи върху създаването на суперлуксозен модел, който ще се разположи над 7-Series в гамата на марката и ще може да се конкурира с Mercedes-Maybach. Това съобщава Automotive News, като се позова на шефа на подразделението за разработки и развиване на технологиите на марката Клаус Фройлих.

„Както нашите конкуренти, така и ние ще търсим място в сегмент, в който цените стартират от 150 000 евро. Някои правят просто нови модификации на свои модели, като ги удължават и добавят хромирани елементи. Това обаче няма да бъде нашият подход. Ние ще направим напълно нов автомобил”, обясни Фройлих.

В момента най-скъпото BMW в Германия е версията 750Li xDrive, която стартира от 115 100 евро. Тя е оборудвана с мотор с 450 к.с. През февруари бе показана модификацията 760Li xDrive с 6,6-литров V12 с две турбини и 600 к.с. Нейната цена обаче все още не е известна.

Очаква се най-луксозният модел на BMW, който по всяка вероятност ще се казва 9-Series, да дебютира през 2018 или 2019 г. За лимузината се разработва хибриден агрегат, като ще се предлага също така с V8 и V12 мотори.

Базираната в Мюнхен компания подготвя и всръхлуксозен SUV. Неговото име еХ7, като ще бъде базиран на 7-Series, но ще предлага дори по-висок лукс.

Снимка: BMW

Източник: Automedia