Новини

21 май 2016

BMW представи най-мощната дизелова 7-Series

Новият 6-цилиндров двигател за модела е с 400 к.с.

Компанията BMW разкри подробности за новия 6-цилиндров дизелов двигател, който ще дебютира на модификациите 750d xDrive и 750Ld xDrive. Двете най-мощни дизелови версии на луксозния седан ще се появят на пазара през юли.

 

Вече е известно, че моторът е с 4 турбокомпресора – нещо, което не е правено от нито един друг производител. Според представител на BMW агрегатът е без конкуренция в този клас, като съчетава превъзходни характеристики и най-новите технологии за направата му.

Мощността на двигателя е 400 к.с., а максималният въртящ момент – 760 Нм. По-голяма част от тягата, а именно 450 Нм, са достъпни още при 1000 об/мин., а целият му потенциал се разкрива в диапазона 2000-3000 об/мин. Разходът на гориво при новия мотор в смесен цикъл е 5,7-5,9 л/100 км.


BMW представи най-мощната дизелова 7-Series


При агрегата досегашният голям турбокомпресор, работещ при ниско налягане, е заменен от два по-малки, които осигуряват по-добра реакция при натискане на газта. От BMW допълват, че взаимодействието между всички компонети се осигурява от последно поколение на системата Digital Diesel Electronics (DDE).

Снимки: BMW

Източник: Automedia