Новини

27 ноември 2015

BMW пуска 2-Series Gran Coupe

Моделът ще се появи на пазара през 2019 г.

BMW ще пусне на пазара още един член на семейството 2-Series. Това ще бъде Gran Coupe, което трябва да бъде готово през 2019 г., съобщава Bimerrpost.

Любопитното е, че за разлика от новите поколения на BMW 1-Series и 2-Series, които използват шасито UKL, предназначено за моделите на баварския производител с предно предаване, бъдещето 2-Series Gran Coupe ще бъде със задно задвижване. Така то ще се превърне в аналог на купеобразните си "батковци" 4-Series и 6-Series, а за основен съперник на пазара се сочи Mercedes-Benz CLA.

Според информация новият модел ще се предлага и в модификация M235i. Тя ще получи редовия 3,0-литров бензинов турбо мотор с мощност 370 к.с., който се поставя на показаното наскоро M2 Coupe. Като цяло новото 2-Series Gran Coupe ще бъде имиджов автомобил и това се доказва от факта, че жизненият му цикъл няма да бъде голям, тъй като през 2021 г. ще се появи изцяло ново поколение на 2-Series.

Освен купеобразен седан в гамата на баварците ще се появи и кросовър X2, който обаче ще се отличава съществено от по-големите X4 и X6. Компактният модел ще напомня Range Rover Evoque, смятат информаторите на изданието.

 

Източник: Automedia