Новини

24 декември 2015

BMW пуска нов флагман - 9-Series

Подготвя се и нов електрически модел под името i6

До края на десетилетието настоящият флагман на компанията BMW - 7-Series, ще отстъпи мястото си на напълно нов модел. Той ще бъде изграден на базата на коннцепта Vision Future Luxury, показан на автосалона в Пекин през 2014 г. Това съобщава изданието Automobile Magazine.

В основата на модела ще бъде архитектурата на новото поколение на 7-Series, но с удължено шаси и с 4 места. В моделната гама на концерна купето с 4 врати ще заеме място между 7-Series и Rolls-Royce Ghost. Баварците ще кръстят луксозния автомобил 9-Series, въпреки че по принцип купетата им носят четни номера. Причината е, че в BMW не искат да си спомнят за неудачите с 8-Series, а върху 10-Series нямат права.


BMW пуска 9-Series и i6 до 2020 г.


Лимузината ще се появи през 2020 г. - около 1,5 г. след представянето на фейслифта на сегашната "седмица". Купето ще излезе в малка серия, като ще получи хибриден агрегат с V6 мотор, както и високопроизводителни туин-турбо V8 и V12, чиято мощност ще бъде около 650 к.с. Най-мощната версия ще получи името M960i или М9. Предвижда се и електрическа модификация, в чиято основа ще бъде Phantom EV, който вече се разработва от Rolls-Royce.


BMW пуска 9-Series и i6 до 2020 г.


По същото време баварците ще бъдат готови и с нов електромобил - i6, който ще бъде изграден почти изцяло от карбон, а размерите му ще бъдат колкото при настоящата 3-Series. Машината ще се задвижва с два или четири електромотора в зависимост от нивото на оборудване, като те ще се зареждат от литиево-полимерни акумулатори. Те са два пъти по-евтини в сравнение с литиево-йонните, но в същото време за три пъти по-мощни.

 

Източник: Automedia