Новини

4 май 2018

BMW разкри най-мощното M5

Модификацията Competition ще вдига 100 км/ч от място за 3,3 секунди

Появата на нова версия на BMW M5, която ще носи името Competition, не е тайна – за нея се говори още от есента на миналата година. Сега обаче компанията най-после официално потвърди излизането на такъв автомобил, като разкри неговите характеристики.

Както и се очакваше, мощността на 4,4-литровия V8 турбомотор е увеличена от 600 на 625 к.с., като максималният въртящ момент от 750 Нм си остава същият. Форсираният двигател позволява на спортния седан да ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,3 секунди, а до 200 км/ч за 10,8 секунди.

За сравнение, стандартното BMW M5 прави същото упражнение съответно за 3,4 и 11,1 секунди. И при двата варианта на автомобила максималната скорост не е променяна. С предлагания като опция M Driver's package седанът развива 305 км/ч.

Освен това версия Competition получава 20-цолови джанти със раздвоени във формата буквата Y спици. Сред отличителни черти на машината е черното антикрило на багажника. Очаква се също новата модификация да получи по-мощна изпускателна система и променено окачване, както и по-богато оборудване, в което ще влезе предлагана като опция аудиосистема Bowers & Wilkins.

Снимки: BMW

Източник: Automedia.bg