Новини

25 септември 2018

BMW разкри още малко от новата серия 3 (ВИДЕО)

Моделът вече е напълно готов за производство

Новото поколение на 3-ата серия на BMW ще използва архитектурата CLAR – платформата, върху която са изградени 5, 6 и 7-а серии. От компанията вече потвърдиха, че новият модел ще има коефициент на аеродинамично съпротивление едва 0,23 и ще се предлага с най-мощния сериен 4-цилиндров мотор в историята на BMW. 

Но гамата двигатели ще стартира с 1,5-литровия 3-цилиндров турбо мотор, а на върха й ще е 3-литровият 6-цилиндров двигател за M340i. BMW ще предложи поне две електрифицирани версии на новата 3 серия, която носи означението G20. Баварската марка вече показа новата кола, макар и под прозрачно покривало, след което имаме някаква представа как ще изглежда предницата на седана. 

Сега идва ред на видео, посветено на новата 3 серия, който показва процеса на сглобяване на новия модел – от производството на шасито до контрола по качеството на готовите автомобили. 

А синият автомобил в клипа е на практика част от серийното производство, което означава, че можем да очакваме цените на новата 3 серия веднага след премиерата на G20 в Париж в началото на октомври. Арматурното табло и волана са вдъхновени от решенията, използвани при X5 и Z4, а появата на M-брандиране по автомобила е доказателство, че части и компоненти на M Performance ще могат да се поръчват от дебюта на модела. Снимки и видео: BMW

Източник: Automedia.bg