Новини

22 април 2015

BMW разкри технологиите в новата 7-Series

Вече се знае, че благодарение на технологията BMW EfficientLightweight автомобилът ще бъде със 130 кг. по-лек от своя предшественик. Това е постигнато с помощта на всеобхватно използване на армирана с въглеродни нишки пластмаса (CFRP) в каросерията. Подобна технология е използвана при машините на баварците от новата серия BMW i.


BMW разкри технологиите в новото 7-Series


Още в базовата си версия автомобилът ще бъде оборудван с въздушно окачване на предната и задната ос, което предлага автоматично регулиране на нивото. Серийно 7-Series ще разполага с динамичен контрол на амортисьорите с електронно управление. Освен това лимузината ще разчита на нова система с електромеханично управление за активно стабилизиране на каросерията Dynamic Drive.


BMW разкри технологиите в новото 7-Series


Под капака на автомобила ще бъде поставен и 6-цилиндров мотор от ново поколение. За него подробности засега не се съобщават, като единствено се знае, че той ще работи в комбинация с модернизирана осемстепенна трансмисия Steptronic.

Потвърдено бе и друго – моделът ще получи първата информационно-развлекателна система система iDrive със сензорен дисплей. При нея освен чрез конвенционалното управление с контролер функциите могат да бъдат избирани и активирани чрез докосване на повърхността на дисплея.


BMW разкри технологиите в новото 7-Series


За първи път технологията iDrive е разширена с технология BMW gesture control (управление чрез жестове). Движенията на ръката, които бъдат регистрирани от 3D сензор, управляват функциите по интуитивен и комфортен начин. Съответни жестове също така служат и за регулиране на силата на звука на музикалната система и за приемане и отхвърляне на входящи телефонни обаждания. Освен това има възможност индивидуално избрани функции да бъдат свързани с дефинирано движение на ръката.

При бъдещото BMW 7-Series също така функционалността на системите „Асистент за шофиране Plus” и „Асистент за шофиране” е допълнена с „Асистент за завиване и водене по лентата”, „Асистент за поддържане на лентата с активна защита срещу страничен удар”, система за предотвратяване на сблъсък в задната част, както и със система за предупреждение за напречен трафик.


BMW разкри технологиите в новото 7-Series


Също така при ползването на активния автопилот с функция Stop & Go е достатъчно едно натискане на бутон, за да може системата да спазва ограниченията на скоростта, регистрирани от функцията Speed Limit Info.

 

Източник: Automedia