Новини

12 май 2016

BMW с “нулева” серия?

Говори се че BMW смята да пусне на пазара модел, който ще заеме място в баварската гама под сегашната 1-Series. Новата кола ще се позиционира на пазара като конкурент на Audi A1 и Smart ForFour. Новото и най-малко BMW ще ползва предноприводната платформа UKL, вече налице при моделите на MINI, както и при хечбека BMW 2-Series Active Tourer, и кросовъра X1 второ поколение.

Предполага се че двигателната гама ще повтаря тази на MINI – три и четирицилиндрови бензинови и дизелови мотори с мощности от 75 до 231 кончета. Премиерата на новия компактен хчбек на BMW може да се очаква през втората половина на следващата година, може би по време на автосалона във Франкферт през 2017-а.

Освен този модел баварците работят и по нов копактен седан, който може да стане добавка към фамилията на 1-Series. Тестовете на този модел вървят от почти две години, а предсерийният му вариант - прототипът Concept Compact Sedan, дебютира през ноември миналата година на автосалона в Гуанчжоу, Китай. Предполага се че серийният вариант на този седан ще излезе на пазара през следващата година.

Източник: auto-press.net