Новини

21 май 2016

BMW се отказва от 6-Sеries Cabrio и Gran Coupe

Моделите ще бъдат заменени от 9-Series

Смяната на генерациите при BMW 6-Series ще се отрази кардинално на модела, съобщава изданието BMW Blog. Според информацията новото поколение ще се появи в края на 2018 или в началото на 2019 г., като ще се предлага единствено като купе с 2 врати.

В компанията са взели решение да се откажат от версиите Convertible (кабриолет) и Gran Coupe. Основната причина за това е предстоящото пускане на нова моделна линия – 9-Series, която ще предлага суперлуксозни автомобили. Това ще бъдат именно кабрио и купеобразен седан с 4 врати. Ще има и разкошен седан, който ще бъде предлаган като BMW 8-Series.

Според представители на баварската марка наличието на Gran Coupe в гамата на 6-Series ще доведе до ненужна вътрешна конкуренция и затова тази версия ще бъде спряна. Кабриолетът също ще се окаже ненужен, така че и той ще отиде в историята.

Следващото BMW 6-Series ще използва платформата CLAR, която е в основата на новото поколение на 7-Series. Благодарение на нея купето ще свали 220 кг от теглото си. Автомобилът ще получи 3,0-литров бензинов мотор с 4 турбини, който ще развива 550 к.с.

В стандартния си вариант 6-Series ще бъде със задно предаване, но фирмената система на BMW за задвижване на четирите колела – xDrive, ще се предлага като опция.

Снимка: BMW
 

Източник: Automedia