Новини

14 май 2018

BMW ще прави Gran Coupe версия на M4

Най-вероятно това ще стане за следващото поколение на модела

Някои от клиентите на М-гамата на BMW са изправени пред сериозен проблем – искат нов модел с 4 врати, но изборът им е ограничен между застаряващия М3 и доста по-големия М5. В същото време Audi се опитва да ги изкуши с RS5 Sportback и затова те започват да подпитват дилърите на баварската марка дали пък М4 няма да се сдобие с някой нов вариант. Като M4 Gran Coupe. 

Което може и да се случи, но едва ли ще е в рамките на това поколение на модела. Според неофициална информация от компанията, ще трябва да почакаме още няколко години, за да видим версия на M4 с четири врати и означение Gran Coupe, като тя ще бъде изградена на базата на наследника на актуалния модел F36. 

Вместо създаването на нова версия на М4, в BMW залагат на разработването и лансирането на интересни модификации на вълнуващия автомобил. Вече видяхме по-мощния М4 CS, а преди това и ограничената серия GTS. 

Кога обаче ще се появи следващото поколение на М4? Предполага се, че първо BMW ще лансира следващия М3, като това трябва да стане през втората половина на 2019 или началото на 2020 година. И малко след това да започне и производството на новия М4.

 Източник: Automedia.bg