Новини

3 януари 2018

BMW ще представи най-екстремното M2 през април

Тиражът на версията Competition няма да бъде ограничаван принудително

Германският автомобилен производител BMW официално ще представи модела си M2 Competition през април тази година. Производството ще стартира месец по-късно, а първите коли ще бъдат доставени на клиентите през юли, съобщава BMW Blog.

Новото екстремно купе BMW M2 Competition е един от най-очакваните нови автомобили на баварците за 2018 г. Неговата цел е да изведе спортния дух на стадартното M2 на нови, по-високи нива.

Превърналият се в легенда 6-цилиндров мотор N55 с две турбини и работен обем 3,0 литра ще отстъпи мястото си на пренастроения двигател S55, който има същите компоненти, с какви разполагат моделите M3 и M4. Заради по-лекото купе инженерите са намалили мощността на агрегата от 431 на 405 к.с. Скоростните кутии са 6-степенна механична и 7-степенна роботизирана M-DCT.

За BMW M2 Competition са подготвени и два нови, специални цвята на каросерията – сребрист Silver Hockenheim и оранжев Sunset Orange. Тиражът на купето няма да бъде ограничават принудително, а ще зависи от интереса на клиентите към колата.

Снимки: BMW Blog

Източник: Automedia.bg