Новини

22 март 2016

BMW тества първото М7 в историята си

Най-вероятно модификацията ще получи V8 мотор с 600 к.с.

Снимки на тестови прототип на нова версия на седана BMW 7-Series бяха публикувани от изданието Worldcarfans. Според информацията най-вероятно това е модификацията М7, която влиза в плановете на баварски производител.

Към този извод навежда наличието на големи спирачни механизми и на специалните тръби на изпускателната система на тестовия прототип. Все пак не се изключва в случая BMW да провежда изпитания на специална версия на 7-Series, която да бъде посветена на 100-годишнината на марката.


BMW тества първото М7 в историята си


Предполага се, че първото BMW M7 в историята ще бъде оборудвано с 4,4-литровия туин-турбо V8 двигател от M5, но с по-голяма мощност. В стандартния си вариант този мотор развива 540 к.с., но при версията на M5, посветена на 30-годишнината на модела, той разполага с 600 к.с.


BMW тества първото М7 в историята си


Ако все пак в BMW работят върху юбилейна версия на „седмицата”, то тя може да разчита на V12 двигател с 600 к.с. Този агрегат дебютира на показаната в началото на февруари тази тозина специална модификация на лимузина – M760Li xDrive.


BMW тества първото М7 в историята си


Досега пълноценна М-версия на 7-Series баварците така и не са пускали. Информация за подобен автомобил обаче се появяват непрекъснато. Дали все пак ще има такъв, ще стане ясно на автосалона в Париж през септември.

Снимка: Worldcarfans
 

Източник: Automedia