Новини

12 юни 2015

BMW увеличава мощността на i8

По-рано от BMW опровергаха появата на M-модификация на i8, която се прави от спортния отдел на марката. Последните информации сочат, че по-мощен вариант на модела все пак ще се появи, но в неговата разработка не участват специалистите от М-подразделението на баварците.

Според информацията купето ще запази масата си от 1485 кг., но силовият му агрегат ще бъде форсиран до 450 к.с. За сравнение, сега i8 разчита на сумарна мощност от 326 к.с. За постигане на новия резултат настоящият 1,5-литров турбо-мотор с 3 цилиндъра ще бъде заменен от 2,0-литров турбо-двигател с 4 цилиндъра, осигуряващ около 300 к.с.

Тежестта на по-големия бензинов двигател ще бъде компенсирана с по-бедно оборудване на салона на хибридното купе и с използването на нови елементи от каросерията, направени от карбон. Това ще помогне и на по-доброто ускорение от 0 до 100 км/ч. Сега то е 4,5 секунди, но след промяната ще отнема под 4 секунди.

Очаква се новата модификация да получи името BMW i8S, като ще се появи на пазара догодина. Именно тя ще бъде юбилейния автомобил, посветен на 100-годишнината на баварската марка.


Източник: Automedia