Новини

25 февруари 2016

BMW вади конкурент на Bentley Continental GT

Бъдещата 8-Series на баварците ще се появи не по-рано от 2020 г.

BMW планира в близко бъдеще официално да представи своето ново флагманско купе – 8-Series. Това съобщава изданието Autocar, като се позовава на свои източници в ръководството на производителя от Бавария.

В момента купето, в чиято основа ще бъде концептът BMW Gran Lusso (на снимката), е в процес на разработка. В компанията обмислят негова версия както с две врати, така и с четири. Не се изключва и появата на кабриолет.

Очакванията са концептуалният вариант на модела да се появи през 2018 г., а серийният да излезе на пазара през 2020 г. На световните пазари новото BMW 8-Series ще се конкурира с Mercedes-Benz S-Class Coupe и Bentley Continental GT.

От Autocar са пресметнали, че от всеки продаден S-Class Coupe големият конкурент на BMW – компанията Mercedes-Benz, печели около 30 000 евро. Като цяло производителят от Щутгарт до момента е заработил от продажбите на луксозните си модели S-Class около 1 млрд. евро.

Именно тези цифри дават увереност на шефовете на баварците, че флагманското купе би имало сериозни перспективи на световния пазар. Подобни машини са особено популярни в САЩ и Китай, пише още изданието.

Снимка: BMW

Източник: Automedia