Новини

29 декември 2015

BMW X3 ще се превърне и в хибрид

Следващата генерация на модела ще предлага и М-версия с 435 к.с.

Следващото поколение на кросовъра BMW X3 ще получи хибридна версия, както и модификация, разработена от М-подразделението на баварците. Това твърди изданието AutoBild, което се позовава на свои източници.

 

Очаква се X3 да стане първият кросовър на немската марка, който ще бъде изграден на нова модулна платформа на производителя. Тя ще позволи да се модернизира значително кормилното управление, да се увеличи вътрешното пространство и да се подобри видимостта на водача, сочи информацията.

Хибридната модификация ще предлага възможност за зареждане от електропреносната мрежа. Силовият агрегат с мощност 252 к.с. ще включва бензинов двигател, електромотор и комплект литиево-йонни батерии. Само на електричество всъдеходът ще изминава около 40 км, а средният разход на гориво ще бъде около 2,1 л/100 км.

Спортната версия – Х3 М, на свой ред ще получи 3,0-литров туин-турбо мотор с 6 цилиндъра, развиващ 435 к.с. Този двигател дебютира при седана М3 и купето М4, а на по-късен етап ще бъде достъпен и за следващото поколение на кросовъра Х4.

Според информациите следващото BMW X3 няма да се предлага с 3-цилиндрови мотори, но ще получи напълно нов 2,0-литров дизелов двигател с 4 цилиндъра. Сред новостите за модела ще бъде и мултимедиен комплекс с гласово управление, който ще може да разпознава жестовете на водача.

Очаква се автомобилът да дебютира през 2017 г., а М-версията да излезе на пазара около година по-късно.

Снимка: BMW
 

Източник: Automedia