Новини

1 април 2016

BMW X7 ще получи две версии

Стандартната ще има 7 места, а луксозната – само 4

Само преди дни ръководството на BMW официално потвърди разработката на нов флагмански всъдеход – Х7, а сега компанията продължава да разкрива подробности за модела.

Пред Automotive News шефът на отдела за маркетинг и продажби на баварците Иън Робъртсън уточни, че BMW X7 ще се появи в два варианта. Единият ще бъде стандартен – със 7 места, а вторият – суперлуксозен с 4 седалки.

Цената на по-скъпия от двата варианта ще стартира от 100 000 щатски долара (около 89 000 евро), но дори в най-високите нива на оборудване няма да прескача границата от 200 000 долара (близо 180 000 евро). В BMW очакват на луксозната версия да се паднат едва 1% от общите продажби на модела.

Луксозната модификация на BMW X7 ще трябва да се конкурира най-вече с подобна версия на Mercedes-Benz GLS, която ще стане част от гамата на възродената марка Maybach.

За флагманския кросовър на баварците се знае още, че няма да използва платформата на бъдещия SUV на Rolls-Royce, за когото ще бъде разработено напълно ново алуминиево шаси. BMW X7 ще бъде изграден на модулната платформа CLAR, която е в основата на последното поколение 7-Series.

В гамата двигатели на модела ще влязат бензинови и дизелови мотори с 6 и 8 цилиндъра, не се изключват също така версия с V12, както и с хибриден агрегат. BMW X7 ще дебютира през 2018 или 2019 г. и ще се произвежда в завода в Спартенбърг (Южна Каролина, САЩ).

Снимка: BMW
 

Източник: Automedia