Новини

27 февруари 2015

BMW Xcite ще се настани между 1-Series и X1

Очаква се това да бъде кросовърът, заел най-ниско място в гамата на баварците. Това означава, че той ще попълни нишата между хечбека 1-Series и всъдехода X1. При това положение бъдещият модел на BMW в базовата си версия ще се предлага на цена от около 30 000 щатски долара.

Дизайнът на XCite ще се различава значително от този на останалите кросовъри на марката, като ще заимства елементи от моделите от линията M Sport. Машината ще получи удължен преден капак, тесни прозорци, издути калници и защитни лайсни по цялата каросерия.

Очаква се кросовърът да използва платформата с предно предаване UKL, върху която са изградени BMW 2-Series Active Tourer и новото поколение на MINI. Тя вероятно ще бъде и в основата на новата генерация на BMW X1. Съответно гамата двигатели при бъдещия модел ще се състои от 3- и 4-цилиндрови агрегати с обем 1.5 и 2.0 литра.

Ако всичко върви по план и проектът бъде одобрен, моделът BMW 1-Series Sport Cross във версия с 5 врати ще излезе през 2018 г. А около година по-късно ще видим и модификация с 3 врати.

 

Източник: Automedia