Новини

3 октомври 2016

BMW започна тестове на новата 8-Series

Съперникът на Mercedes-Benz S-Class Coupe бе заснет на пътя

Твърденията, че BMW смята да предложи на пазара конкурент на Mercedes-Benz S-Class Coupe бяха потвърдени. Изданието Autoevolution публикува снимки на тестови прототип, чиято серийна версия ще се появи в серийно производство като 8-Series.

Автомобилът е покрит с камуфлаж, но според информациите неговият екстериор ще бъде изцяло в стила на концептуалния Gran Lusso Coupe (на последната сниммка), който баварците показаха през 2013 по време на изложбата Concorso d’Eleganza Villa d’Este. Дизайнът е дело на италианското ателие Pinifarina, като е съобразен със стила на последните модели на BMW.

Бъдещото купе ще бъде изградено на платформата CLAR, която е в основата на новата генерация на 7-Series. В Европа топ версия на модела ще се предлага с 4,4-литрова би-турбо „осмица”. Ще има също така дизелови мотори и хибридни агрегати. Най-вероятно ще се появи модификация, разработена от М-подразделението на BMW. Тя ще бъде с V12 мотор, за да може да се конкурира с версията на Mercedes-AMG.

Технически новият модел ще се доближава до голяма степен до 7-Series, от която ще получи мултимедийната система с управление на жестовете, както и окачването с променлива твърдост в зависимост от условията на пътя. То ще се променя на базата на получените данни от спътниковата навигация.
BMW започна тестове на новата 8-Series
BMW произвеждаше модел с индекс 8-Series (Е31) през периода 1989-1999 г.  Общият тираж на автомобила бе 31 621 бройки. Под капака на двувратката бе поставян и V12 двигател, комбиниран с 6-степенна механична скоростна кутия. Именно при този автомобил за първи път е използван електронен педал на газта.
BMW започна тестове на новата 8-Series
Снимки: Autoevolution

Източник: Automedia