Новини

11 август 2016

Едно от най-бързите BMW M5 на планетата

Версията на Carbonfiber Dynamics развива от 100 до 200 км/час за 6,6 сек.

BMW наскоро анонсира специални версии с увеличена мощност на върховия си седан M5. Но те бледнеят пред предложението на базираната в Дортмунд тунинг компания Carbonfiber Dynamics.

Доработчиците са базирали своя проект на стандартната версия на BMW M5, която разполага с мощност от 560 к.с. Доказаният 4,4-литров би-турбо V8 двигател на модела е получил редица промени, като крайният резултат е мощност от внушителните 830 к.с.

Увеличените показатели позволяват на автомобила да развива 200 км/час от място за около 10 секунди. Ускорението от 100 до 200 км/час пък изисква само 6,6 сек. Информация за максималната скорост на машината липсва, но можем да бъдем сигурни, че тя превишава максималните за серийния модел 305 км/час.

Тунинг компанията е работила в сътрудничество с 3DDesign за този проект. Партньорите са отговорни за оптичните доработки, които включват редица нови компоненти, някои от които изработени от карбон. Подбраните за тунингованото BMW M5 джанти са 21-инчови Vossen, а цветът на каросерията - Fire Orange, е същият, който използва M3 GTS (E92).

Източник: Automedia